Na sídlisku Podbreziny buduje mesto nové 44-miestne parkovisko

18.10.2013 Liptovský Mikuláš

18.10.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Najväčšie liptovskomikulášske sídlisko Podbreziny sa už čoskoro rozrastie o nové parkovacie miesta. Obyvateľom Opavskej ulice pribudne 44 parkovacích státí.
Práce na výstavbe nového parkoviska začali v polovici októbra realizovať Verejnoprospešné služby (VPS) mesta. Rozpočtový náklad predstavuje sumu 100-tisíc eur. „V tomto roku nám mesto poskytlo prvých 50-tisíc, ktoré chceme využiť v rámci prvej fázy na výstavbu čo najväčšieho počtu jednotlivých parkovacích miest. Prípadné dobudovanie, osvetlenie parkoviska a cestu plánujeme dokončiť na jar budúceho roka,“ uviedol Jozef Klepáč, riaditeľ VPS. Práce na výstavbe nových odstavných plôch by mali byť ukončené v priebehu novembra.
V októbri minulého roka pribudlo na Podbrezinách rozšírením existujúcich parkovísk tridsať parkovacích miest. Ďalšie parkovacie plochy budú postupne pribúdať. „Aj o tomto je plánovaná parkovacia politika. V mestskej pokladnici však nemáme dostatok prostriedkov na pokrytie všetkých požadovaných kapacít, preto chceme formou poplatkov zabezpečiť pohodlné parkovanie všetkým obyvateľom,“ povedal primátor mesta Alexander Slafkovský.
Merania, ktoré začiatkom tohto roka vykonala na Podbrezinách špecializovaná firma ukázali, že na sídlisku je potrebné vybudovať 300 parkovacích miest.

Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu 
 

Vyberte región

mark